Een jong Iraaks meisje werd onlangs geïnterviewd in Noord-Irak. Myriam legde uit waarom ze daar was: zij en haar familie waren gevlucht voor de verschrikkelijke moordenaars van ISIS. Deze extremisten hebben veel Arabische moslims en christenen vermoord in het afgelopen jaar. Hetzelfde lot stond Myriam en haar familie te wachten als ze niet vertrokken. En dus deden ze dat.

Een dieptriest verhaal natuurlijk, maar het wordt toch nog erg mooi. Desgevraagd wat ze zou doen als ze wraak kon nemen op ISIS zei ze namelijk niet dat ze dood en verderf wilde zaaien onder de terroristen, maar slechts dat ze God zou vragen om hen te vergeven.

Ik zou ze niets aandoen. Ik zou God vragen om ze te vergeven,” aldus Myriam.

En dat is niet alles. Ze is dan weliswaar alles kwijt – haar speelgoed, haar huis, haar kleren, en ga zo maar door – maar nog steeds is ze God dankbaar. “God zorgt voor ons.

Haar vriendinnetjes in het ‘winkelcentrum’ waar de vluchtelingen worden opgevangen zijn het daar helemaal mee eens. Twee van hen vertellen dat ze zich geen zorgen maken “omdat Jezus met ons is.” “Waar is Jezus dan,” vraagt de journalist. “In ons hart.” “En daarom lachen jullie en zijn jullie vrolijk.” “Ja, daarom lachen we” – dat ondanks alle verschrikkelijke dingen die ze hebben meegemaakt en gezien.

Klaar om te beginnen?

Schrijf je in voor deze gratis online cursus!

Start nu deze cursus